Livsmedel – säker mathantering

Livsmedel – säker mathantering

Det du äter och dricker påverkar din hälsa. Råvaror ska hanteras och tillagas på rätt sätt, och god livsmedelshygien är viktig både hemma och i verksamheter.

Så arbetar vi för trygg mat i Alingsås

Livsmedel- och hälsaenheten inom samhällsbyggnadsförvaltningen gör regelbundna kontroller av livsmedelsföretag i Alingsås. Kontrollerna säkerställer att maten är säker och verksamheterna uppfyller lagstiftningens krav. Det är en del av bygg- och miljönämndens myndighetsarbete.

Vill du starta en livsmedelsverksamhet?

Anmäl din verksamhet via vår e-tjänst innan du börjar hantera mat. Läs mer underRegistrera verksamhet ovan.

Tror du att du blivit sjuk av maten?

Om du misstänker matförgiftning, gör en anmälan via vår e-tjänst för misstänkt matförgiftning. Då kan vi utreda händelsen och förhindra att fler drabbas.

Har du en egen brunn?

Om du har egen brunn är det viktigt att provta vattnet regelbundet. På så sätt säkerställer du att vattnet är rent och säkert att dricka. Klicka påEgen dricksvattenbrunnnedan för att få mer information om provtagning och vad du ska tänka på.

Registrera en verksamhet

Matförgiftning

Hur gör du om du blir matförgiftad?

Egen dricksvattenbrunn

Information för dig med egen brunn.

E-tjänster för livsmedel

Anmälan om misstänkt matförgiftning

Anmälan om ny eller förändrad livsmedelsverksamhet

Externa länkar

Livsmedelsverket

Folkhälsomyndigheten

Enheterna för miljö, livsmedel och hälsa

Telefontider
Måndag – onsdag kl. 9-12
Fredag kl. 9-12

Telefon:

0322-61 61 09

Mejl: